Glas Hrvatske

15:02 / 27.06.2022.

Autor:

Otvoren Konzulat Republike Hrvatske u Guayaquilu

Konzulat u Guayaquilu

Konzulat u Guayaquilu

Foto: Veleposlanstvo RH u Čileu / snimka zaslona

U Guayaquilu je otvoren Konzulat Republike Hrvatske na čelu s počasnim konzulom Diegom Vjekoslavom Miletićem. Riječ je o prvom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u Ekvadoru koje ima konzularnu nadležnost nad cijelim područjem te zemlje.

Otvorenje konzulata održano je 15. lipnja u hotelu Sheraton, uz prisutnost brojnih uzvanika iz političkog i javnog života, među kojima je bio i velik broj članova hrvatske zajednice, konzularnog zbora, predstavnika državne i lokalne uprave te gospodarskih i strukovnih udruženja iz grada Guayaquila.


Nerezidentna veleposlanica Mira Martinec otvorila je novo hrvatsko diplomatsko predstavništvo u Ekvadoru te predstavila imenovanog počasnog konzula Diega Vjekoslava Miletića koji dolazi iz poslovnog svijeta i čija je tvrtka Jadran, s više od 350-ero zaposlenika, jedna od vodećih tvrtki za izlov tunjevine u Ekvadoru.


Tijekom svečanosti otvorenja govorili su Luis Aviles Uscocovich u ime Udruženja Hrvata u Ekvadoru i José Brito u ime Konzularnog zbora.


(Dijaspora.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!