Glas Hrvatske

11:46 / 01.06.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Održan III. seminar tradicijskih glazbala i pjevanja u Baču

Seminar u Baču

Seminar u Baču

Foto: https://hnv.org.rs/ / snimka zaslona

U "Didinoj kući“ u Baču održan je, 28. svibnja, III. seminar tradicijskih glazbala i tradicijskog pjevanja u organizaciji Udruge građana "Tragovi Šokaca“ iz Bača. Završnoj priredbi na kojoj su polaznici seminara prezentirali stečena znanja uime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji prisustvovao je predsjednik Izvršnog odbora HNV-a Lazar Cvijin.

Voditelji ovogodišnjeg seminara bili su profesor Tomislav Livaja iz Osijeka i profesor etnomuzikologije Edi Tajm iz Srijemske Mitrovice, a polaznici seminara imali su prigodu produbiti svoje znanje iz područja tradicijskog pjevanja i sviranja samice, dvojnica i gajdi.


U prigodnom obraćanju Cvijin je istaknuo kako je ova manifestacija iznimno važna za očuvanje baštine Hrvata – Šokaca iz Bača i okolice te je poručio kako će HNV i dalje podržavati ovakve manifestacije i rad spomenute udruge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!