Glas Hrvatske

15:51 / 20.12.2021.

Autor: Violeta Kalić

Održan 22. Sabor Zajednice Hrvata u Sjevernoj Makedoniji

Dio članstva Zajednice s gostima iz Novske

Dio članstva Zajednice s gostima iz Novske

Foto: Violeta Kalić / Glas Hrvatske

U Velikoj skupštinskoj dvorani Grada Skopja 18 prosinca održan je 22. izborni Sabor Zajednice Hrvata u Republici Sjevernoj Makedoniji. 

Saboru je nazočila veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj, potpredsjednik Gradskog vijeća Novske Siniša Kesić i predstavnik Agencije za manjine u Sjevernoj Makedoniji Dželal Hodžić


Većinom glasova nazočnih delegataza predsjednicu Zajednice Hrvata u Republici Sjevernoj Makedoniji  reizbrana je Nevenka Kostovska koja je u svom izlaganju istaknula veliku potporu i aktualne Vlade Republike Sjeverne Makedonije i Državnog Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koja je posebice važna u realizaciji brojnih projekata koji okupljaju članstvo Zajednice Hrvata u Republici Sjevernoj Makedoniji u cilju očuvanja identiteta, kulturne baštine i ozračja u cilju njegovanja dobrih odnosa između dviju zemalja. To se, kako je istaknula, očituje putem brojnih različitih projekata koji su najbolja poveznica u aktualnom nastojanju približavanja Republike Sjeverne Makedonije članstvu u Europskoj Uniji i fondovima koji će omogučiti napredak i boljitak sviju njezinih građana.


Domjenak nakon svečanog dijela Sabora upriličili su tamburaši iz Novske T .S. "Ambar" koji su nagovijestili božićni i novogodišnji ugođaj brojnim temama punim vedrine, ali i nostalgije i sjete, svima koji su daleko od svoje druge domovine te su se i u ovom prilikom prisjetili svojih korijena. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!