Glas Hrvatske

11:43 / 11.06.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Novi izgled mrežnih stranica Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata

Nova mrežna stranica ZKVH

Nova mrežna stranica ZKVH

Foto: snimka zaslona / zkvh.org.rs

U skladu s novim web standardima Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata početkom lipnja 2022. godine redizajnirao je i obogatio svoju internetsku stranicu. 

Stranica je prilagođena za korištenje na tabletima, mobitelima, prijenosnim računalima i računalima s ciljem što bolje i kvalitetnije prezentacije kulture Hrvata u Vojvodini, u Republici Srbiji.


Sadržaj stranice nudi posjetitelju obilje informacija, a navigacija se odvija po kategorijama po kojima se može brzo i jednostavno pretraživati. Osim što se nudi opširni opis Zavoda, posjetitelju stranice se na početnoj stranici izdvajaju najnovije informacije iz života hrvatske zajednice u Vojvodini (Srbiji).


Osim informacija o Zavodu, nova mrežna stranica nudi kategorije Aktualnosti, Izdavaštvo, Digitalizirana baština, Hrvati u Srbiji, Kulturna scena i Kulturna baština, a praćene su i aktivnosti drugih subjekata u kulturi kao što su hrvatske udruge kulture.


Tako u kategoriji izdavaštva nalazimo veliki broj naslova ZKVH-a i drugih nakladnika, ali i popis književnih nagrada ZKVH-a, a planira se i objava naslova u fondu zavičajne knjižnice Biblioteka Croatica. U ovoj su kategoriji sada dostupni i časopisi ZKVH-a u formatu za čitanje, a to znači da se mogu čitati do sada objavljeni brojevi Godišnjaka za znanstvena istraživanja ZKVH-a i časopisa za književnost i umjetnost Nova riječ.


Projekt obnove mrežne stranice Zavoda podržao je i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.


(ZKVH)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!