Glas Hrvatske

13:23 / 03.08.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Novi broj "Zajedničara"

Novi broj "Zajedničara"

Novi broj "Zajedničara"

Foto: HBZ / snimka zaslona

Najavljujemo novi broj "Zajedničara" Hrvatske bratske zajednice, časopisa koji izlazi svaki drugi tjedan u mjesecu. Prenosimo Riječ uredništva i preporučujemo čitanje!


"Ljeto je u punom jeku! Samo zakoračivši na otvorenom u intenzivnu vrućinu i vlagu, kakvu trenutno doživljava velik dio naše nacije i zemalja širom svijeta, jasno je da su, kako se ono kaže na engleskom jeziku "Dog Days of Summer" na sjevernoj hemisferi zasigurno pred nama. Ekstremne vrućine i opasni vremenski uvjeti osvojili su informativne emisije i upozorili javnost na opasnosti ostanka na otvorenom dulje vrijeme. Ipak, ljeto je, a bolje je imati toplo sunce nego kišu i snijeg, koji često dominiraju u našim lokalnim vremenskim prognozama.


Kao što cijenimo ljetne mjesece kada mnogi članovi i obitelji HBZ-a iskorištavaju ovo doba godine kako bi uživali u odmoru na plaži, odlascima u planine i zabavnim izletima u druge opuštajuće destinacije, mi u ovim vremenima smatramo važnim da se ljudi opuste, da se članovi obitelji i prijatelji ponovno povežu u manje stresnom okruženju i da ta radosna životna iskustva postanu trajna sjećanja. Prisjećamo se vlastitih životnih iskustava, onih jednostavnih radosnih ljetnih roštilja u dvorištu, sadržajnih putovanja s obiteljima pa i nezgoda na odmoru koje nas još uvijek nasmijavaju?


Uz svakodnevne stresove na poslu, probleme s obiteljskim rasporedima i brigama o nečijem zdravlju, osobnim financijama i budućnosti, misli o odmoru izgledaju ne samo dobrodošle, već i nužne. Ipak, mnogi ljudi, čak i ako to mogu učiniti, ne uzimaju odmore ili ne planiraju neko produženo slobodno vrijeme. Za one s medicinskim, fizičkim ili financijskim ograničenjima, mnogi umjesto toga mogu pronaći utjehu u čitanju knjige, opuštanju u gledanju dobrog filma ili se bave hobijem koji ih najviše interesira. Za one koji odluče ne uzeti pauzu ili nemaju luksuz plaćenog godišnjeg odmora s posla, još uvijek postoji velika zasluga u kratkom predahu od redovite rutine. To nije uvijek promjena mjesta koja se kvalificira kao odmor, već jednostavno bijeg od nečijeg normalnog svakodnevnog života koji se pokazuje s vrijednošću za nečije cjelokupno zdravlje i način razmišljanja.


Kao obiteljska bratska organizacija, mi smo stalno usredotočeni na zdravlje i dobrobit naših članova i potičemo sve da iskoriste mogućnosti za promicanje ‘wellnessa’ i sreće u svom životu. Nastojmo pomoći svim članovima štiteći njihove financijske ciljeve i štiteći njihove obitelji s programima osiguranja i anuiteta koji dovoljno zadovoljavaju njihove potrebe danas i za budućnost. Naš doseg mladih bio je uspješan u pružanju nebrojenih mladih studenata nepovratnim stipendijama koje pomažu u smanjenju stresa i opterećenja visokoškolskih aktivnosti. Također nudimo programe za rekreativno i društveno sudjelovanje u čitavoj Zajednici. Ovi programi proširuju našu uključenost na članove s različitim interesima i sposobnostima i potiču sudjelovanje na brojnim razinama.


Iako su naši članovi možda većim dijelom u različitim fazama života, od male djece do tinejdžera, i od mladih roditelja koji dočekuju novorođenčad u svom životu do starijih građana koji uživaju u umirovljeničkim godinama, mi vjerujemo da je naša odgovornost imati u HBZ programe i prednosti koje su dostupne svima. Bez obzira na to gdje su vaši prioriteti, HBZ je tu za vas i poziva sudjelovanje svakog člana da uživa u blagodatima i aktivnostima koje nudimo, a koje će maksimizirati vaše mogućnosti i obogatiti vaš život.", piše uredništvo Zajedničara na početku novoga broja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!