Glas Hrvatske

10:43 / 23.12.2019.

Autor: Branimir Njikoš

Nominacije za Večernjakovu domovnicu 2020.

Foto: volksgruppe.orf.at

Foto: volksgruppe.orf.at

Foto: - / -

Kandidate za prestižnu nagradu mogu nominirati sve iseljeničke udruge, klubovi, zajednice, ali i pojedinci koji žive izvan granica domovine.

Večernjakova domovnica godišnja je nagrada koja se dodjeljuje od 2006. najpopularnijim i najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan granica Hrvatske. Tradicionalno se održava u njemačkom Bad Homburgu i svake godine okuplja predstavnike hrvatskih zajednica u Europi, kao i mnogobrojnu publiku. 

Pobjednike odabiru čitatelji i stručni ocjenjivački žiri, u četiri kategorije: sport, glazba, gluma i spektakl.

Kupon za nominacije svakodnevno će se objavljivati u inozemnom izdanju Večernjeg lista do 20. siječnja. Kandidate za prestižnu hrvatsku domovinsku nagradu mogu nominirati sve iseljeničke udruge, klubovi, zajednice, ali i pojedinci koji žive izvan granica domovine.

Domovnicu su 2019. godine pokroviteljstvom podržali Središnji državni ured za Hrvate izvan domovine i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Iduće godine održat će se 14. put zadnjeg dana veljače u Kongresnom centru Kurhaus u Bad Homburgu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!