Glas Hrvatske

08:58 / 26.03.2021.

Autor: Slavica Štefić

Neum otvara hotele 1. svibnja

Neum ( Foto: Snimka zaslona)

Neum ( Foto: Snimka zaslona)

Foto: - / -

Turistički djelatnici u Neumu već se pripremaju kao da će nova sezona biti odlična, iako je veliki problem neizvjesnost koju donosi epidemija koronavirusa.

Bosanskohercegovački turistički biser Neum u prošloj godini je po mnogim turističkim parametrima imao rekordnu sezonu. Neum i neumski turistički djelatnici pripremaju se za početak ovogodišnje turističke sezone. Neumski hoteli bi svoja vrata trebali otvoriti početkom svibnja što će uvelike ovisiti o epidemiološkoj situaciji. No, u Neumu su optimistični.

Turistički djelatnici u tom gradu već pripremaju kao da će nova sezona biti odlična, iako je veliki problem neizvjesnost koju donosi epidemija koronavirusa.

“Dosadašnjih godina, kada je situacija bila normalna, pripreme bi u ovo vrijeme bile u punom zamahu, dok sada imamo, da tako kažem, stidljive pripreme, ali ipak očekujemo i nadamo se da će se u dogledno vrijeme situacija s koronavirusom smiriti i da će sezona biti uspješna” – istaknuo je načelnik Neuma Dragan Jurković u razgovoru za Fenu. Prema trenutnim informacija, neumski hoteli bi trebali otvoriti 1. svibnja. Jurković naglašava da se na promociji Neuma već uvelike radi.

"U sljedećim mjesecima, također u sklopu promocije Neuma i turizma u Neumu, planiramo obilazak i bosanskohercegovačkih gradova i opet ističem kako se nadam da će ova sezona biti jako dobra”, naglasio je načelnik Jurković, a donosi Hrvatski medijski servis.

Načelnik Jurković ističe i da Neum ima ogromne potencijale, osim onih morskih i klasično turističkih Neum ima sjajne kapacitete za razvoj ruralnog turizma. Neum se upravo na te kapacitete planira bazirati u jednoj od strategija jer za taj dio postoji sve više upita ljudi koji u Neum dolaze na ljetovanje i žele to maksimalno iskoristiti.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!