Glas Hrvatske

12:45 / 22.04.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Neizvjesna sezona u Neumu

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Foto: - / Pixsell

Određeni broj gostiju očekuje se oko 1. svibnja, i to većinom domaćih te poneki gost iz regije, no zbog pandemije i slabe procijepljenosti stanovništva teško se može očekivati veći broj stranih gostiju, ocjenjuju iz gradske uprave.

- Predsezona je ove, kao i prošle godine, ostala skoro pa u potpunosti upražnjena. U tom periodu obično u Neumu budu gosti iz zapadnih zemalja i azijskog područja, koji su u vremenu pandemije spriječeni putovati, kao i većina ostalih – istaknuo je načelnik Neuma Dragan Jurković.

– Na nama je da radimo, prilagodimo se uvjetima takvim kakvi jesu. Pokušat ćemo našu ponudu poboljšati i ujedno prilagoditi novonastaloj situaciji, kako bi naši gosti u Neumu proveli samo ugodne trenutke – kazao je neumski gradonačelnik.

Jurković naglašava kako je oduvijek u Neumu u samoj sezoni najveći broj domaćih gostiju, no zadnjih se godina broj gostiju iz regije uvelike povećao.

– Dok pandemija traje, ili bar dok se ne procijepi veliki broj stanovništva, teško da možemo očekivati veći broj stranih gostiju – napominje Jurković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!