Glas Hrvatske

10:40 / 09.10.2021.

Autor: Slavica Štefić

Moja baka je poput mora

Naslovnica slikovnice

Naslovnica slikovnice

Foto: snimka zaslona / Glas Hrvatske

Svojom prvom knjigom “Moja baka je poput mora” autorica hrvatskih korijena Natalie Franćeska u Australiji poziva djecu da se povežu sa svijetom i žive u njemu kao mjestom ljubavi, a ne straha.

Slikovnica "Moja baka je poput mora" utjelovljuje lijepu vezu koju dijele bake i djedovi i unuci; prati djevojčicu i njezinu baku koji istražuju more i dijele bezuvjetnu ljubav.


Dijete se povezuje sa svijetom, uz podršku svoje bake, čija je ljubav široka i ogromna poput dubokog plavog mora. Bakina prisutnost nadahnjuje čovjeka da riskira i živi od srca.


Snažna poruka ljubavi je srž ove pjesničke priče. Ljubav koja potiče mlade čitatelje na istraživanje svijeta i srčanih želja, znajući da su prihvaćeni i vrijedni takvi kakvi jesu. Taj osjećaj pripadnosti djeci daje moć da budu sami, kako god izgledalo.


Neka vas bakina mudrost i znanje vode do toga da vidite koju magiju možete otkriti ...


Ilustracija u slikovnici.

Ilustracija u slikovnici.

Foto: snimka zaslona / Glas Hrvatske

Knjigu je uspomena s elementima bezvremenosti može čitati i u njoj uživati svaka dobna skupina.


Natalie Franćeska supruga je i majka malog dječaka. Rođena je i odrasla u Sydneyju, gdje zadnjih deset godina radi u građevnoj komercijalnoj industriji. Njezini su roditelji rođeni u Hrvatskoj, otac u Dubrovniku, točnije iz Malog Stona, a majka u Pupnatu na Korčuli. Natalie i njen brat bili su tijekom odrastanja posjećivati svoje djedove i bake, posebno djeda Ivu i baku Ćesku (Franćesku). Ostali su im u sjećanju posjeti za vrijeme Domovinskog rata djedu i baki u Malom Stonu.


Natalie je voljela umjetnost i pisanje kao oblik kreativnog izražavanja, što ju je navelo na studij na Nacionalnom institutu za dramsku umjetnost u Sydneyju i bavljenje glumom i kazališnim radom od malih nogu. Svojom prvom knjigom “Moja baka je poput mora” poziva djecu da se povežu sa svijetom i žive u njemu kao mjestom ljubavi, a ne straha.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!