Glas Hrvatske

11:04 / 04.10.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Mladi Hrvati iz Berna pomažu Hrvatskoj

Croatian-Swiss Young Professionals Association

Croatian-Swiss Young Professionals Association

Foto: snimka zaslona / dijaspora.hr

U subotu je u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bernu, na čelu s veleposlanicom Andreom Bekić, održana glavna skupština udruge Croatian-Swiss Young Professionals Association (CSYPA). 

- Cilj novoosnovane nevladine organizacije je promicanje hrvatskog identiteta, kulturnih odnosa te sportskih i poslovnih poslova veza između Hrvatske i Švicarske - piše u priopćenju.


CSYPA okuplja mlade talente hrvatskog porijekla iz kulturnog, sportskog, ekonomskog, financijskog i institucionalnog svijeta koji imaju odnose s obje zemlje.


Jedan od ciljeva je i omogućiti mladim ljudima hrvatskog porijekla lakše snalaženje i integraciju u švicarskom društvu, ali i ukazati im na mogućnostima života i ulaganja u Hrvatskoj.


- Među članovima udruge su bankari, inženjeri, menadžeri, doktorandi te institucionalni dužnosnici. Novi članovi su dobro došli - navedeno je u priopćenju ove udruge.


(dijaspora.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!