Glas Hrvatske

07:59 / 14.05.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Milas: proširiti suradnju s Hrvatima BiH

Državni tajnik Zvonko Milas (Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL)

Državni tajnik Zvonko Milas (Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL)

Foto: - / Pixsell

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas izjavio je prilikom posjeta Orašju kako se suradnja s Hrvatima u BiH treba dodatno ojačati potporom vlade RH i investiranjem u strateške projekte te poticanjem otvaranja radnih mjesta.

- Suradnju moramo intenzivirati još dinamičnije i provoditi zajedno s ministrima u vladi Republike Hrvatske - rekao je državni tajnik Milas nakon razgovora s premijerom Posavske županije Đurom Topićem. Po Milasovim riječima to podrazumijeva, uz potporu projektima u oblastima zdravstva, kulture, obrazovanja i u području poljoprivrede, te otvaranju radnih mjesta.

- Smatram da postoje i drugi okviri u kojima možemo povećati našu suradnju - dodao je Milas navodeći kako je cilj osigurati ljudima opstanak u Posavskoj županiji, a ne njihov odlazak.

Premijer Topić se zahvalio na potpori Hrvatskoj prijašnjih godina. Tim su novcem su obnovljeni ili izgrađeni brojni infrastrukturni projekti. Izvijestio je kako je vlada Posavske županije izdvojila 50.000 kuna za obnovu u potresima oštećene Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!