Glas Hrvatske

12:37 / 25.07.2019.

Autor: Branimir Njikoš

Milas otvara centar za mlade u Ljubuškom

Foto: screenshot/credo.ba

Foto: screenshot/credo.ba

Foto: - / -

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas sutra će, 26. srpnja, otvoriti CREDO, edukativni park znanja za mlade.

Početkom srpnja svoja je vrata za mlade korisnike otvorio CREDO, centar za razvoj, edukaciju djece i odraslih u Ljubuškom. CREDO je edukativni, tehnološki i kreativni park znanja koji, uz stručnu pomoć inženjera, ekonoma, umjetnika i kreativaca, mladima želi osigurati pristup STEAM znanjima i vještinama.

Trenutačno provode Ljetni kamp za djecu u sklopu kojega su organizirali besplatne radionice iz robotike, modeliranja i audiovizualnih tehnologija  na koje se prijavilo gotovo 150-ero djece učenika osnovnih i srednjih škola iz Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije.

Foto: screenshot/credo.ba

Foto: screenshot/credo.ba

Foto: - / -

Svima njima sutra će se, u prigodi službenog otvorenja Centra, dodijeliti zaslužene diplome. Na svečanosti otvorenja u 16 i 30 sati bit će i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. 

Edukativni program u Centru provodi Udruga Hercegovački STAP uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Iz Udruge najavljuju da će najesen CREDO početi sa stalnim radom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!