Glas Hrvatske

17:45 / 15.01.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Maškare ponovno u Baji

Konferencija za medije u Baji

Konferencija za medije u Baji

Foto: Matis.hr / snimka zaslona

Nakon što su prošle godine izostale zbog pandemije i zaštitnih mjera za sprječavanje koronavirusa, maškare u Baji oživljene 2020. godine prema pokladnoj tradiciji bunjevačkih Hrvata ponovo će biti održane 26. veljače. 

Na konferenciji za medije održanoj u utorak 11. siječnja u Gradskoj kući u Baji o pripremama su izvijestile bajska gradonačelnica Klára Nyirati, predsjednica Hrvatske samouprave grada Baje Angela Šokac Marković i u ime Muzeja Istvána Türra i Kulturnog centra Bačke ravnateljica muzeja Zita N. Kovács.


U programu će sudjelovati orkestri Čabar i Bačka, a kao i prije dvije godine organizira se cjelodnevni program uz razne popratne sadržaje. Neskriveni je cilj organizatora da se priredba proširi i na više dana. Kako se priredba održava za vrijeme mohačkih buša, očekuje se da bi posjetitelji mogli posjetiti i Mohač i Baju. U povorci iz raznih dijelova grada sudionici će se i ove godine okupiti u središtu grada na Trgu Svetog Trojstva, a zatim zajedno veseliti. Uz tradicionalnu gastronomiju, dan će završiti balom maškara u Turističkom centru.


(Stipan Balatinac / Hrvatski glasnik / MCC)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!