Glas Hrvatske

08:00 / 09.07.2022.

Autor:

Ljetni kamp u Vajskoj

Ljetni kamp u Vajskoj

Ljetni kamp u Vajskoj

Foto: HNV / -

Trodnevni Multikulturalni ljetni kamp za djecu održan je, od 30. lipnja do 2. srpnja, u Vajskoj i Baču za više od 40 učenika iz Vajske koji pohađaju izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture kojima su se pridružili učenici iz Plavne.

U ime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji događaju je bila nazočna asistentica u obrazovanju pri HNV-u Nataša Stipančević.


Prva dva dana učenici su boravili u Šokačkoj kući u Vajskoj gdje su ih animatori Subotičkog oratorija upoznali s pravilima Oratorija i sv. Ivanom Boscom, a program je obuhvaćao razne igre, ples, kreativne radionice te „Vodeni dan“. Zadnjega dana organiziran je izlet u Bač i posjet župi sv. Pavla Apostola gdje su djecu dočekali župnik vlč. Marinko Stantić i Kristina Ralbovsky s animatorima Oratorija „Don Bosco“ iz Bača.


Multikulturalni ljetni kamp organiziralo je Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji u suradnji s Fondacijom za razvoj hrvatske zajednice u Republici Srbiji „Cro-Fond“ i Hrvatskom kulturnom udrugom „Antun Sorgg“ iz Vajske, a uz financijsku podršku Lokalne samouprave Općine Bač i Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u okviru natječaja za sufinanciranje programa i projekata očuvanja i njegovanja multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije u AP Vojvodini u 2022. godini.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!