Glas Hrvatske

10:17 / 08.01.2022.

Autor: Slavica Štefić

Kuglački turnir "Frank M. Jerbich Memorial"

Frank M. Jerbich

Frank M. Jerbich

Foto: snimka zaslona/facebook / Glas Hrvatske

Midwest kuglački turnir Zajednice preimenovan je u Frank M. Jerbich Memorial kuglački turnir. Izvršni je odbor, nakon konzultacije s direktorom Kulturnih programa Zajednice Derekom Hohnom, a na prijedlog Petera Piskola, upravitelja sporta društva Hrvatski sinovi odsjeka 170 HBZ-a u Merrillvilleu, Indijana odobrio prijedlog. Pokojni Frank M. Jerbich bio je odbornik u glavnoj upravi Hrvatske bratske zajednice

U prvom ovogodišnjem izdanju Zajedničara izuzetna nam je radost i čast objaviti da je Midwest kuglački turnir Zajednice preimenovan u Frank M. Jerbich Memorial kuglački turnir. Izvršni je odbor, nakon konzultacije s direktorom Kulturnih programa Zajednice Derekom Hohnom, a na prijedlog Petera Piskola, upravitelja sporta društva Hrvatski sinovi odsjeka 170 HBZ-a u Merrillvilleu, Indijana odobrio prijedlog. Piskol je u jednom ranijem razgovoru o pripremama spomenutog kuglačkog turnira predložio da ovaj turnir ponese ime pokojnog Franka M. Jerbicha, odbornika u glavnoj upravi Hrvatske bratske zajednice, rekao je glavni predsjednik Hrvatske bratske zajednice Edward W. Pazo


Mnogi članovi Zajednice diljem Amerike i Kanade dobro se sjećaju pokojnog Franka M. Jerbich kojeg su često viđali na skoro svim sportskim i kulturnim djelatnostima Zajednice, bez obzira gdje su se održavale. Stoga je Izvršni odbor svesrdno pozdravio i odobrio prijedlog Hohna i Piskola da od ove godine turnir, koji će se održati 26. i 27. veljače u Milwaukeeju, Wisconsin nosi njegovo ime. Turnir se svake godine održava u ovo doba godine a na njemu se rado sastaju i sudjeluju mnogi članovi HBZ-a iz tog dijela zemlje. Dobro se sjećamo 60. godišnjeg turnira 2017. godine kada mu je domaćin bio Jerbichev odsjek 170.


Kada smo o ovoj odluci obavijestili Jerbichevu kćer Catherine, bila je jako dirnuta i zahvalna na toj počasti. I Arlene Boudos, odsječna odbornica također je bila oduševljena ovom odlukom izvršnih odbornika. Svi koji su poznavali pokojnog Jerbicha znaju za njegovu veliku ljubav i odanost prema sportskim i kulturnim programima Zajednice, koje nikada nije propustio. Naime, za njega bi se moglo reći da je bio neslužbeni povjesničar, jer je uvijek prikupljao i čuvao programe turnira i priredba, kao i brojeve službenog glasila Zajedničara.


Zaista nam je drago što će se ime Franka M. Jerbicha od sada spominjati na ovom godišnjem, kuglačkom turniru. Potičemo naše odsjeke u tom dijelu zemlje, a i šire da za ovaj turnir organiziraju svoje timove u spomen na Jerbicha koji je cijelog života širio naše zajedničarstvo, ne samo u okolici Chicaga već i diljem Sjedinjenih Država i Kanade, kazao je glavni predsjednik Zajednice Edward W. Pazo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!