Glas Hrvatske

10:12 / 21.01.2022.

Autor: Violeta Kalić

Konferencija o manjinama u Skoplju

Konferencija u Skoplju

Konferencija u Skoplju

Foto: Violeta Kalić / Glas Hrvatske

Zajednica Hrvata u Republici Sjevernoj Makedoniji (ZHRSM) i Centar za Europska istraživanja EUROPROSPERA iz Skoplja, u četvrtak 20.siječnja održali su završnu konferenciju u okviru projekta "Implementacije dobrih praksi u unaprjeđenju prava hrvatskih i drugih manjinskih zajednica u Republici Sjevernoj Makedoniji'' temeljenu na hrvatskim iskustvima, kao zemlje članice Europske Unije.

Projekt je financirao Odjel za suradnju s nevladinim organizacijiama pri Generalnom Sekretarijatu Vlade. Konferencija se održala u Ministarstvu za politički sistav i odnose među zajednicama u Skopju.


Na konferenciji su govorili direktor Agencije za ostvarivanje prava zajednica Dželal Hodžić i Nevenka Kostovska. predsjednica Zajdnice Hrvata u Republici Sjevernoj Makedoniji. Projektni koordinator Žarko Kamčev iz ZHRSM predstavio je ostvarene aktivnosti povezane s projektom te prijedlog preporuka koje će biti dostavljene Vladi. One će, kao i javne politike, kako se nadaju, voditi u smjeru utvrđivanja pravnog statusa Hrvata i drugih manjinskih zajednica u Republici Sjevernoj Makedoniji, njihovoj većoj zastupljenosti u javnom, ekonomskom i političkom životu u zemlji te doprinosu unaprjeđivanju prava manjinskih zajednica sukladno europskim standardima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!