Glas Hrvatske

19:06 / 28.09.2019.

Autor: Branimir Njikoš

Koncert mladog pijanista u Mostaru

(Foto: Miroslav Landeka/s dopuštenjem)

(Foto: Miroslav Landeka/s dopuštenjem)

Foto: - / -

Marijan Đuzel izveo je raznovrsan glazbeni program u prostoru Galerije kraljice Katarine Kosače u Mostaru, u organizaciji HKD-a Napredak.

Nagrađivani glazbenik, ovjenčan mnogobrojnim nagradama, ujedno Napretkov stipendist, nije krio zadovoljstvo nastupom i dočekom u Mostaru, kazavši kako je iznimno zadovoljan publikom, organizacijom i medijskom promocijom koncerta. 

- Uživam nastupati sa svojom braćom, trubačem Ivanom i trombonistom Matom, a jako su mi drage i nedavno sklopljene suradnje sa sjajnim glazbenicima svjetskog glasa, violinisticom Evgenijom Epstein i violončelistom Mihovilom Karuzom, s kojima ću nastupati sljedeće godine u zanimljivim projektima - kazao je Đuzel.

Đuzel je osnovno glazbeno obrazovanje stekao u rodnome gradu Mostaru, a gimnaziju i srednju školu završio je u Splitu. Klavir je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kao student Đorđa Stanettija. U sklopu Erasmus programa razmjene studenata pohađao je bečki Universität für Musik und darstellende Kunst te na poziv Dubravke Tomšić studirao klavir u njenoj klasi na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Usavršavao se na Koninklijk Conservatorium u Bruxellesu kod Aleksandra Madžara.

(izvor: HKD Napredak)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!