Glas Hrvatske

17:01 / 09.06.2022.

Autor: Slavica Štefić

Koljnofski književni susreti

Marijan Bilosnić na Koljnofskim književnim susretima

Marijan Bilosnić na Koljnofskim književnim susretima

Foto: snimka zaslona/facebook / -

Koljnofski književni susreti održani su protekloga vikenda u Koljnofu. Susrete, 13. po redu, otvorio je predsjednik Društva Hrvati Franjo Pajrić predstavivši knjigu Tomislava Marijana Bilosnića "Molitva svetom Franji".

Knjiga je do sada prevedena na 25 jezika i pet pisama, među njima i na gradišćanskohrvatski i mađarski jezik, zahvaljujući nardarskom etnologu i pjesniku dr. Šandoru Horvatu, koji je ovom prilikom „promovirao” i lani objavljene „Jačke”/Pjesme, također na mađarskom, pomalo zaboravljenoga gradišćanskoga pjesnika i učitelja File Sedenika.


Bilosnićevu Molitvu primio je i papa Franjo, koji je poslao poseban blagoslov i čestitku za autorov rođendan, naglasila je dr. sc. Sanja Knežević, izvanredna profesorica Sveučilišta u Zadru, dajući svoj književni osvrt o djelu.


Pjesnik, slikar, putopisac Tomislav Marijan Bilosnić je ove godine u siječnju napunio 75 godina života. O njemu je govorio Herbert Gassner iz Celindofa, a prekrasne glazbene molitve su izveli gosti iz Beča, kantautor Josip Čenić (Dubrovački kavaljeri) i njegovi prijatelji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!