Glas Hrvatske

20:33 / 17.04.2022.

Autor: Slavica Štefić

Književni natječaj Hrvatskog štamparskog društva

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / pixabay

Hrvatsko štamparsko društvo raspisalo je literarni natječaj pod motom "O, ti lijepi stari sati". Prihvatljivi su svi književni žanrovi. Cilj je prvenstveno motivirati ljude da pišu na hrvatskom jeziku, a ujedno sve pristigle priloge moguće je objaviti u Gradišćanskom kalendaru, uz odobrenje autora.


Urednički tim čine Nikola Benčić, Ivan Rotter i Ingrid Klemenčić, koja je ujedno i glavna urednica Gradišćanskog kalendara. 


Prigodom uređivanja Kalendara za vrijeme pandemije, Ivan Rotter imao je ideju za pokretanje projekta koronarne literature, književnih radova nastalih tijekom pandemije ili inspiriranih tim vremenom.


Ingrid Klemenčić svidjela se ta ideja i već je takve članke bila objavila u Kalendaru i publika je to dobro prihvatila, pa pri ovom novom natječaju očekuje se novi niz tekstova koji će biti kraći od uobičajenih. To znači da se očekuju kratki tekst, pjesma, anegdota, dijalog, kratka priča itd. 


Tema je: O, ti lijepi stari sati! / O, ti lijepi novi sati! / O, ti lijepi stari, o, ti lijepi novi sate! A to se odnosi na stara vremena, na nova vremena ili na kombinaciju, ovisi o autoru, rekla je Ingrid Klemenčić.


Prilozi će biti objavljeni, uz dopuštenje autora, u nadolazećem Kalendaru i blogu Hrvatskih novina. Planiraju ih objaviti i tiskanom ili digitalnom obliku, ali sve još ovisi o podršci i financijskim mogućnostima. U skladu s tim bit će dodijeljene i nagrade.


Radovi se primaju do kraja lipnja, a trebaju biti poslani poštom ili e-poštom na adresu:

e-adresa: ured@hrvatskenovine.at

adresa: HŠtD, Na hataru / Hotterweg 54, A-7000 Željezno / Eisenstadt

Dodatno je potrebno navesti: ime, prezime, adresu i broj mobitela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!