Glas Hrvatske

14:42 / 11.09.2020.

Autor: Violeta Kalić

Knjiga Ljerke Car Matutinović na Sajmu knjige u Skoplju

Foto: Violeta Kalić

Foto: Violeta Kalić

Foto: - / -

Jučer je u Skoplju predstavljena knjiga za djecu "MA i LU" hrvatske književnice Ljerke Car Matutinović koja je sad objavljena i na makedonskom jeziku, u prijevodu Ljerke Toth Naumove.

Ljerka Car Matutinović suvremena je hrvatska pjesnikinja, spisateljica, esejistica i prevoditeljica, dobitnica mnogobrojnih nagrada koja je značajno pridonijela promidžbi i afirmaciji makedonskih književnika u Hrvatskoj. Više je puta boravila i na tradicionalnoj manifestaciji "Struske veceri". Njezina su djela prevedena na desetak svjetskih jezika. Do sada je objavila devetnaest zbirki pjesama za odrasle kao i tri prozna djela, a od knjiga za djecu najpoznatije je izdanje "MA i LU" koja je sad objavljeno i na makedonskom jeziku u prijevodu mr. sc. Ljerke Toth Naumove.

Foto: Violeta Kalić

Foto: Violeta Kalić

Foto: - / -

Uz odabir više ulomaka nazočna publika na trenutak je otputovala u "čarobni dječji svijet pun mašte gdje se često sučeljavaju i prepliću stvarnost i fikcija i gube se granice izmedju realnog i irealnog", kako u pogovoru knjige ističe Dubravka Težak

Na predstavljanju knjige bili su predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske, predvođeni veleposlanicom Nives Tiganj, uz članove Zajednice Hrvata u R.S. Makedoniji, Ogranka Skoplje, istaknute pjesnike, pisce i kulturne djelatnike te vodstva nakladničke kuće Eduka Mak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!