Glas Hrvatske

07:41 / 16.03.2023.

Autor: Glas Hrvatske

"Kanadsko – hrvatsko zborsko društvo" objavilo natječaj za glazbena dostignuća

"Kanadsko – hrvatsko zborsko društvo" - logo

"Kanadsko – hrvatsko zborsko društvo" - logo

Foto: snimka zaslona / youtube

"Kanadsko – hrvatsko zborsko društvo" (The Canadian Croatian Choral Society) je skupina glazbenih entuzijasta povezanih ljubavlju prema glazbi, a posebno zborskom pjevanju. Raspisali su natječaj za nagradu vrijednu 2000 dolara, na koji se mogu prijaviti instrumentalisti, pjevači i drugi glazbenici koji se kanadski građani i doseljenici u Kanadu.

Društvo je utemeljeno 2013. pod vodstvom umjetničkog direktora Edwarda Mavrinca. Ono izvodi skladbe iz bogate hrvatske glazbene baštine ali i one na engleskom, francuskom, njemačkom, japanskom i grčkom.


"Kanadsko-hrvatsko zborsko društvo" ustanovilo je i "Nagradu za zasluge" (Merit Award) namijenjenu instrumentalistima, pjevačima i drugim glazbenicima koji teže višim dostignućima na području glazbenog stvaranja, odnosno studentima glazbe na višoj razini glazbenog obrazovanja.


Nagrada obuhvaća novčanu potporu od 2000 dolara. Za nju mogu aplicirati kanadski građani i doseljenici u Kanadu do 23. travnja 2023. Natječaj je otvoren i za osobe koje su već primile nagradu ili su se za nju natjecale. Obveza je dobitnika sudjelovati kao izvođač na proljetnim koncertnim nastupima Društva.


Osobe koje se natječu za nagradu trebaju pripremiti izvedbu jednog djela iz klasičnog repertoara, jedno hrvatsko glazbeno djelo kao i skladbu po vlastitom izboru. Do sada je nagradu primilo niz perspektivnih mladih glazbenika iz hrvatsko-kanadske zajednice.


Više o nagradi možete saznati na ovoj poveznici.


(Izvor: HMI)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!