Glas Hrvatske

12:09 / 05.06.2023.

Autor: Glas Hrvatske

Javno pismo Hrvatske građanske inicijative

Hrvatska građanska inicijativa, logo

Hrvatska građanska inicijativa, logo

Foto: snimka zaslona / hnv.me

Hrvatska građanska inicijativa objavila je pismo zahvale "Tivaćanima koji nisu podlegli manipulacijama i huškanju", nakon nedavnog poziva čelnika Tivta na bojkot predavanja o Domovinskom ratu koje je održano u Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi, u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore (HNVCG) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. Pismo prenosimo u cijelosti.

"Zahvaljujemo Tivćankama i Tivćanima što nisu podlegli kampanji huškanja na hrvatsku zajednicu i pokazali dostojanstvo pred onima koji neprimjerenim rječnikom ovih dana govore o Hrvatima i novijoj hrvatskoj povijesti, a zapravo iskazuju svoju ideološku pripadnost s kojom smo se upoznali devedesetih godina, a najstariji među nama je pamte još od ranije. 


Zahvaljujemo i onima koji su svoju osobnost sveli na medijsku poslugu onih koji njeguju nježnu uspomenu na Dražu Mihajlovića i Nikolu Kalabića, negiraju druge nacije, pjevaju o Kninu, Dubrovniku i Cetinju uz odgovarajuću velikodržavnu ikonografiju. Našli su sebi pravo društvo i hvala im što nisu s nama. Kada bude potrebno podsjetit ćemo ili upoznati javnost s još njihovih aktivnosti i dostignuća. Nastavit ćemo misiju očuvanja naše identitetske samobitnosti i jačanje državotvorne supstance Crne Gore, u miru sa svim ljudima dobre volje.


Ovim drugima nećemo pomagati u podizanju predizbornih tenzija, ali nećemo im ni odnemagati u samoponižavanju koje više nego uspješno demonstriraju.


Hrvatska građanska inicijativa"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!