Glas Hrvatske

08:46 / 30.01.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Izložba o hrvatskom pleteru u Boki kotorskoj

Hrvatski pleter u ručnim radovima

Hrvatski pleter u ručnim radovima

Foto: snimka zaslona / radiodux.me

Danas u 18 sati, u Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi u Tivtu, održat će se izložba "Tradicionalni motivi hrvatskog pletera u ručnim radovima", koja je dio istoimenog projekta Tamare Bogdanović, koji se održava u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Projektom "Tradicionalni motivi hrvatskog pletera u ručnim radovima" prezentirat će se elementi hrvatske tradicionalne kulture kroz prikaz motiva hrvatskog pletera izrađenog na raznim upotrebnim predmetima.

Hrvatski pleter, znan i kao troplet, svojstven je starohrvatskoj kulturi. Pleter je nerazdvojni pratilac hrvatske povijesti i značajan element obilježja hrvatske zajednice u Boki kotorskoj.

Izložba "Tradicionalni motivi hrvatskog pletera u ručnim radovima", održava se u skladu sa važećim preporukama i mjerama  za prevenciju i suzbijanje širenja virusa COVID-19.

(radiodux.me)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!