Glas Hrvatske

11:31 / 06.07.2021.

Autor: Klara Špančić

Izložba o hrvatskoj kulturi u Južnoj Koreji

Izložba u Seulu.

Izložba u Seulu.

Foto: NSK / HRT

Izložba ''Hrvatska književnost i kulturna baština od srednjeg vijeka do modernog doba'' nedavno je otvorena u Nacionalnoj knjižnici Koreje u Seulu. Brojni izlošci povezani s hrvatskom kulturnom baštinom moći će se razgledati u glavnome gradu Republike Koreje do 25. srpnja 2021. godine.

Glavnina izložbe utemeljena je na građi pristigloj iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a sastoji se od panoa izložbe Hrvatska glagoljica i faksimila glagoljaških kodeksa. 


Osim građe koja je posuđena iz NSK, izložba se sastoji od sadržaja koje je ustupio Etnografski muzej, fotografija ruralnih dijelova Hrvatske koje je snimio Tošo Dabac, hrvatskih tradicijskih obrta i folklora u obliku narodnih nošnji, drvenih igračaka, licitarskih srca te dijela povezanoga s književnošću, gdje su istaknuta djela koja su s hrvatskoga prevedena na korejski jezik, kao što su djela Ivane Brlić Mažuranić, Mire Gavrana i Ive Andrića. 


Izložena su i djela korejskih autora koja su prevedena na hrvatski jezik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!