Glas Hrvatske

14:20 / 24.04.2022.

Autor: Anto Pranjkić

Izložba o braći Seljan u glavnom gradu Paragvaja izuzetno dobro posjećena

Goranka Horjan u Asuncionu na 6. Susretu hrvatske dijaspore Južne Amerike

Goranka Horjan u Asuncionu na 6. Susretu hrvatske dijaspore Južne Amerike

Foto: Anto Pranjkić / HRT

Izložba o braći Seljan će 8. lipnja biti preseljena u glavni grad Čilea Santiago, gdje će biti postavljena na tamošnjem Fakultetu arhitekture i urbanizma koji se nalazi u samom središtu grada. 

Kako doznajemo od naših sunarodnjaka koji žive u Paragvaju izložba "Hermano Seljan" koja je otvorena u tamošnjem glavnom gradu Asuncionu pun je pogodak. Već se nekoliko puta uzastopce organiziraju kolektivne školske posjete s velikim brojem posjetitelja, a izložba će biti postavljena, iako to nije bilo planirano, u još jednom paragvajskom gradu u atraktivnom području Itaipu, mjestu koje se nekada zvalo Tacurupucu, a danas mu je naziv Hernandarias. Tim mjestom u svoje vrijeme prolazili su i braća Mirko i Stevo.

Kako doznajemo od ravnateljice Etnografskog muzeja u Zagrebu Goranke Horjan, izložba će 8. lipnja biti otvorena u glavnom gradu Čilea, Santiagu. Izložba u Čileu organizirana je u suradnji Veleposlanstva Republike Hrvatske u ovoj južnoameričkoj zemlji sa Čileanskim sveučilištem. Poznato je da će izložba biti postavljena u prostorijama tamošnjeg Fakulteta arhitekture i urbanizma. Prostor se nalazi u samom središtu grada, što prema riječima ravnateljice Horjan, jamči dobru posjećenost. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!