Glas Hrvatske

12:27 / 02.02.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Ankica Karačić na izložbi u Dortmundu

Detalj plakata ("Sada/Jetzt")

Detalj plakata ("Sada/Jetzt")

Foto: Big Gallery / snimka zaslona

30. siječnja u Big Galeriji Dortmund održana je prva ovogodišnja izložba članova umjetničke grupe BBK RUHRGEBIT koja ima oko 250 članova. Među njima je i Ankica Karačić, kojoj je to jedanaesta izloižba u Big Galeriji - deveta u okviru udruge BBK RUHREBIT i dvaput u okviru svih Dortmundskih udruga koje zajedno čini oko 600 umjetnika.

- Iz povijesti možemo vidjeti da je umjetnost cvjetala u velikim krizama. Tako i sada u ovo pandemijsko vrijeme imam osjećaj da se sve u okruženju inteziviralo. Isti slučaj je i sa mnom. Zadržala sam svoje pedagoške aktivnosti. I dalje držim tečajeve umjetnosti u Umjetničkoj školi, vrtićima i staračkim domovima. Što se tiče slikanja i izlaganja, ostalo je na istoj razini - desetak izložbi godišnje. Dakle, gotovo jedna izložba svakog mjeseca.Uz to po 4 do 5 izlozbi dječjih radova Likovno literarnog natječaja. Prošlu godinu završila sam s dvije međunarodn izložbe. Na temu KNOCK;KNOCK;KNOCK izlagala sam u Koreji na 28 Svjetskom festivalu umjetnosti na kojem je sudjelovalo 268 umjetnika iz 59 zemalja. Izložba je održana u Muzeju umjetnosti Hanguk u Seulu. U Subotici u povodu desete godišnjice CroArta sudjelovala sam na izložbi u Galeriji otvorenog sveučilista koja je trajala od 21. prosinca do 3. siječnja. Krajem siječnja otvorena je izložba u Big galeriji Dortmund na temu JETZT. U pripremi imam još dosta izložaba, u Njemačkoj, Koreji,  Hrvatskoj i Srbiji. Najviše se veselim izložbi koja bi se trebala održati krajem godine u palači Sponza u Dubrovniku - kaže Ankica Karačić

Izložba u Dortmundu bit će otvorena do 20. ožujka  subotom i nedjeljom od 14 do 17 sati.Na otvorenju izložbe

Na otvorenju izložbe

Foto: hrvatskiglas-berlin / snimka zaslona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!