Glas Hrvatske

14:19 / 29.05.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Izabran novi predsjednik Katoličkog društva "Ivan Antunović"

Vlč. Josip Štefković, Novi predsjednik Katoličkog društva "Ivan Antunović" (Foto: ustupljena fotografija/drustvoia@gmail.com)

Vlč. Josip Štefković, Novi predsjednik Katoličkog društva "Ivan Antunović" (Foto: ustupljena fotografija/drustvoia@gmail.com)

Foto: - / -

Katoličko društvo "Ivan Antunović" iz Subotice, jučer je u Pastoralnom centru "Augustinianum" održalo je svoju redovitu godišnju skupštinu, koja je ovoga puta bila i izborna. Nakon četiri godine izabrano je novo rukovodstvo.

Novi predsjednik Katoličkog društva "Ivan Antunović" je vlč. Josip Štefković, župnik u Baču i Plavni, te dekan Bačkog dekanata. Za potpredsjednicu Društva izabrana je spec. dr. med. Marija Mandić, a za tajnicu Emina Kujundžić. Izabrani su i novi pročelnici odjela, rizničar, kao i dva neovisna člana Vijeća, koje broji ukupno 11 članova, od kojih, prema Statutu, trećina moraju biti svećenici Subotičke biskupije.

Pred skupštinom je predstavljeno izvješće o radu, financijsko izvješće za proteklu 2020., kao i plan i program rada za 2021. godinu. U svome izlaganju dosadašnji predsjednik vlč. dr. Ivica Ivanković Radak istaknuo je najvažnije aktivnosti Društva u proteklom razdoblju, naglasivši značaj podizanja spomenika biskupu Ivanu Antunoviću u Subotici, kao plod zajedničke inicijative Hrvatskog nacionalnog vijeća, Katoličkog društva "Ivan Antunović" i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Godišnja skupština Katoličkog društva "Ivan Antunović" (Foto: ustupljena fotografija/drustvoia@gmail.com)

Godišnja skupština Katoličkog društva "Ivan Antunović" (Foto: ustupljena fotografija/drustvoia@gmail.com)

Foto: - / -

Potpredsjednik Lazar Cvijin izrazio je zahvalnost predsjedniku vlč. dr. Ivici Ivankoviću Radaku u svoje ime i u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća i kazao kako su uvijek imali dobru suradnju te da je ponosan na rezultate koje je Društvo postiglo u prethodnome razdoblju.

Skupštini je nazočio i subotički biskup msgr. Slavko Večerin, koji je pozdravio sve članove Društva i čestitao dosadašnjem predsjedniku na uspješnom vođenju Društva. On je istaknuo značaj postojanja i rada Katoličkog društva "Ivan Antunović" za Subotičku biskupiju i grad u kojem djeluje i podržao je novog predsjednika vlč. Josipa Štefkovića u daljem radu.

Na koncu svojega vođenja Društva predsjednik vlč. dr. Ivica Ivanković Radak u svome obraćanju uputio je riječi zahvalnosti svim članovima Društva koji su tijekom 30 godina radili u Društvu, kao i svim udrugama s kojima ono surađuje. On je kazao i kako je zahvalan svima koji su na čelu udruga i koji marljivo rade, uz velike žrtve.

Novi predsjednik vlč. Josip Štefković obratio se svima nazočnima i osobito se zahvalio svima koji su prihvatili obnašati dužnosti u Vijeću Katoličkog društva "Ivan Antunović". Iskazao je spremnost za suradnju i zamolio sve članove Društva za podršku u daljim nastojanjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!