Glas Hrvatske

15:28 / 01.07.2021.

Autor: Klara Špančić

Humanitarna večera Hrvata u New Yorku

Ilustracija.

Ilustracija.

Foto: Mate Kružić / HRT

U hrvatskom restoranu ''Dubrovnik'' u New Yorku održana je humanitarna Hrvatska večera pod pokroviteljstvom Hrvatskog svjetskog kongresa Sjedinjenih Američkih Država. Sve prikupljena novčana sredstva bit će donirana dubrovačkoj humanitarnoj udruzi ''Tata je tata''. 

Hrvatsku večeru otvorila je članica Izvršnog odbora Hrvatskog svjetskog kongresa Sjedinjenih Država, Ane Strazicic Rodriguez, Himnom slobodi, hrvatskog književnika Ivana Gundulića.


Folklorni duo Katarina i Petar Crnogorac otplesali su linđo i Istarski balun. Klapa Astorija izvela je klapske pjesme kojima su uveličali ovu humanitarnu večer. 

Humanitarno druženje u restoranu Dubrovnik u New Yorku.

Humanitarno druženje u restoranu Dubrovnik u New Yorku.

Foto: Mate Kružić / HRT

U ime Hrvatskog svjetskog kongreSa priznanja je istaknutim hrvatima u New Yorku dodijelila Ane Strazic Rodriguez. Za promociju hrvatske kuhinje i humanitarne akcije u Sjedinjenim Državama priznanje je dobio Željko Tomić, Klapi Astorija uručeno je priznanje za promociju hrvatske kulturne baštine i hrvatske klapske pjesme, Damiru Radovu za promociju hrvatske kulturne baštine i humanitarne akcije, Katarini i Petru Crnogorac za promociju hrvatskog folklora te Samiru Ramiću i Mireni Bagur za promociju hrvatskih vina i ove humanitarne akcije u Sjedinjenim Američkim Državama.


Ovu humanitarnu večeru podržali su mnogi donatori i sponzori iz Hrvatske i SAD-a, od kojih je potrebno istaknuti: Restoran Dubrovnik , Ramic Family Selection, Croatian Premium Wine Imports, Mac International, Pan Adriatic Corporation, Adriatic travel, Libertas Foundation, Marina Travel, Histrian Associations for women, Bistre Family, Damir Radov, Nacionalni park Mljet, MC restoran&bar Saplunara Mljet, Mrgudic vinarije.(Izvor: Nada Pritišanac Matulich)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!