Glas Hrvatske

15:32 / 05.08.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Hrvatski umjetnici izlažu u Njemačkoj

Plakat izložbe

Plakat izložbe

Foto: ustupljena fotografija (kolaž) / -

U sklopu kulturnog ljeta Savezne pokrajine Porajnje – Falačka (Rheinland – Pfalz) u Njemačkoj, od 4. kolovoza do 4. rujna u gradu Trieru održava se skupna izložba hrvatskih umjetnika pod nazivom "Jadran".

Jadran ili Jadransko more odnosi se na kulturno područje Istre i Dalmacije, koje se posebno karakterizira svojim položajem između Istoka i Zapada, kao i izlazom na Mediteran. Fokus je na obalnim gradovima: Rijeci, Splitu i gradu pobratimu Triera - Puli, koje karakteriziraju žive umjetničke scene, uključene u brojne regionalne razmjene putem razvijenih postojećih kontakata.


Izložba "Jadran" predstavlja suvremene umjetničke pozicije iz područja od instalacije i video radova, pa do slikarstva i fotografije i bazira se na radovima koji su na neki način povezani s obalnim regijama, te koji se sadržajno bave društvenim, prirodnim, i arhitektonskim temama.


Odabrani umjetnici su: Tomislav Buntak, Igor Eškinja, Alen Floričić, Josipa Krolo, Mirna KutlešaDavor Ljubičić, Luiza Margan, Goran Petercol, Igor Taritaš, Marcella Zanki i Željko Jančić Zec.

 

Kustos izložbe je Simon Santchi, ravnatelj Europäische Kunstakademie Trier.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!