Glas Hrvatske

08:14 / 23.09.2021.

Autor: David Rey

Hrvatski proizvodi stigli u Boliviju

Lanac supermarketa Hipermaxi nudi hrvatske proizvode u svim svojim trgovinama u Boliviji.

Lanac supermarketa Hipermaxi nudi hrvatske proizvode u svim svojim trgovinama u Boliviji.

Foto: Patricia Ávila / osobna arhiva/archivo personal

Bolivijski lanac supermarketa čiji je predsjednik uprave Bolivijac hrvatskoga podrijetla nudi hrvatske proizvode u svim svojim trgovinama u Boliviji.

Lanac supermarketa Hipermaxi, čiji je predsjednik uprave Tomislav Kuljiš Futchner, Bolivijac hrvatskog podrijetla, odlučio se za uvoz širokog asortimana hrvatskih proizvoda.


Među spomenutim proizvodima su oni marki Linolada, Vegeta, Talianetta i Dolcela s prroizvodima od vrhnja i lješnjaka, začini, gotova jela i deserti. Riječ je o robnim markama tvrtke Podravka (osnovane 1934.) i jedne od najvećih prehrambenih tvrtki u jugoistočnoj Europi.


Mogućnost kupnje hrvatskih proizvoda imala je veliki utjecaj na hrvatsku zajednicu u Boliviji.


Asortiman je lijepo prihvaćen, ne samo od strane hrvatske i europske zajednice u Boliviji. Zbog takva uspjeha i odličnog prihvaćanja hrvatskih proizvoda, očekuje se da će to biti dio uobičajenog asortimana u lancu supermarketa.


Hrvatski proizvodi stižu u Boliviju s prijevodom na španjolski jezik. Zahvaljujući tome, hrvatska zajednica u Boliviji osjeća se bliže svojoj domovini Hrvatskoj.


Miriana Raljević, Bolivijka hrvatskih korijena, još kao mala probala je hrvatsku hranu: - Jako sam uzbuđena zbog dolaska hrvatskih proizvoda u lanac supermarketa Hipermaxi u Boliviji. Ovim putem zahvaljujem na toj lijepoj gesti zahvaljujući kojoj možemo kupiti hrvatske proizvode. Na taj način nove generacije mogu kušati slasnu hranu koju imamo u Hrvatskoj. Neka gastronomija nadilazi granice, da s koljena na koljeno isprobavamo nove divne recepte s okusom hrvatskog doma, sa sjećanjem na naše pretje. 


Mirianin otac bio je Hrvat, koji je u svom domu uživao u čarima gastronomije svoje domovine.


- Osobno želim istaknuti hrvatske proizvode, svi su divni. Podsjećaju nas na naše voljene, od kojih mnogi više nisu s nama. No, kušanje tih proizvoda vraća nas u prošlost, ispunjavajući nas sjećanjima na lijepo djetinjstvo, lijepe trenutke, okuse doma, u mom slučaju okuse kakvi me vežu uz moga oca. Posebice mi džemovi vraćaju nezaboravna sjećanja! Pekmez od višanja, marmelada od marelica, ukusne stvari... Ne propustite priliku isprobati ih, podijeliti, opustiti se i kušati nove recepte, nove okuse. Veliko hvala! - zaključuje Miriana Raljević, Bolivijka hrvatskog podrijetla.


Galerija
Tomislav Kuljiš (u sredini), Foto: Tomislav Kuljiš/Osobna arhiva/archivo personal
Hrvatski proizvodi , Foto: Patricia Ávila /osobna arhiva/archivo personal

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!