Glas Hrvatske

14:51 / 27.04.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Hrvatski proizvođači i prerađivači ribe predstavili se u Barceloni

Seafood Global Expo

Seafood Global Expo

Foto: Sara Razum / ustupljena fotografija

Nakon dvogodišnje pauze, u Barceloni se od 26. do 28. travnja ponovo održava najveći svjetski sajam ribe, Seafood Expo Global 2022, na kojem svoje proizvode predstavlja i 13 hrvatskih izlagača u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Na Seafood Global Expo sajmu sudjeluje više od 1.500 izlagača iz 76 svjetskih zemalja, a hrvatski izlagači na ovogodišnjem sajmu po prvi put predstavljaju novi ready-to-eat panirani program slatkovodne ribe.


Izlagači na sajmu predstavljaju novu opremu i tehnologiju za preradu ribe i njezino pakiranje, novitete u asortimanu, načinima i vrstama prerade ribe te marketingu i prodaji ribljeg asortimana.


- Našu ponudu čini najkvalitetnija slatkovodna riba uzgojena i svježe izlovljena iz vlastitih ribnjaka. Na ovom sajmu po prvi puta predstavljamo proizvode smrznute i panirane ribe - rekao je predsjednik Uprave PP Orahovice, jedinog prerađivača slatkovodne ribe koji nudi panirani program Saša Breznik. Proizvode izvoze u Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Srbiju i Poljsku.


- Slatkovodna riba manje je zastupljena na globalnom tržištu, no ima velik potencijal koji prerađivači, ugostitelji, trgovački lanci pa i chefovi počinju prepoznavati. Brojne su mogućnosti kreiranja jela koja iznenađuju okusom i kojih se ne bi mogli posramiti ni najprestižniji svjetski restorani - ističe chef Tomica Đukić koji je osmislio brojne recepte sa slatkovodnom ribom.

Chef Tomica Đukić

Chef Tomica Đukić

Foto: Sara Razum / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!