Glas Hrvatske

08:35 / 12.01.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Hrvatski glazbenici na "Dočeku 7530" u Novom Sadu

Doček je 7530.

Doček je 7530.

Foto: snimka zaslona / docekns.rs

"Doček 7530" koji se održava u četvrtak, 13. siječnja, u Novom Sadu bit će ujedno i svečano otvorenje godine titule Europske prijestolnice kulture koju tijekom 2022. nosi taj grad. Tog datuma očekuje nas mnoštvo programa koji će na impresivan način spojiti nekoliko umjetničkih izraza i tradicija. U sklopu bogatog programa (ceremonija otvorenja, izložbe, koncerti…) nastupit će i nekoliko poznatih glazbenih imena iz Hrvatske.

Poznata pjevačica s karijerom dugom 52 godine, Josipa Lisac održat će koncert u novosadskoj Sinagogi, s početkom u 21.30 sati. Zahvaljujući posvećenosti, kreativnim scenskim rješenjima i nadasve glasovnoj prepoznatljivosti, Josipa Lisac jedinstvena je pojava u javnom životu. Uz njene pjesme stasale su mnoge generacije. Pored superiornog vokala, Lisac je već desetljećima sinonim za stil i modnu osviještenost.

Josipa Lisac

Josipa Lisac

Foto: snimka zaslona / kalendar.novisad2022.rs

**********************************

Jazz pijanist i kompozitor Matija Dedić, uz pratnju kontrabasista Žige Goloba i bubnjara Krunoslava Levačića održat će koncert u Kulturnoj stanici Egyseg, od 22 sata. Završio je srednju muzičku školu u Zagrebu i jazz akademiju u Grazu. Krajem devedesetih osnovao je sastav Matija Dedić Trio, koji je izvodio njegova autorska djela. Njegov prvi album Octopussy (1998.) tada je proglašen jednim od najboljih debitantskih albuma u tom desetljeću. Matija je nakon toga osvojio više od 25 nagrada Porin u različitim kategorijama, nagrade Crni Mačak, Mega Music Award, te destetak nagrada za najboljeg instrumentalista godine. 

Matija Dedić

Matija Dedić

Foto: snimka zaslona / kalendar.novisad2022.rs

**********************************

Zvijezda regionalne alternativne muzičke scene Damir Urban nastupit će u Reformatorskoj crkvi, s početkom u 23 sata. Urban je pjevač, tekstopisac i gitarist prisutan na regionalnoj muzičkoj sceni puna četiri desetljeća. Proslavio se kao kantautor grupe Laufer, ali i kao solo pjevač s grupom Urban & 4. 

Damir Urban

Damir Urban

Foto: snimka zaslona / kalendar.novisad2022.rs

**********************************

Događaji će biti organizirani u skladu s epidemiološkim uvjetima i mjerama koje budu aktualne u trenutku održavanja događaja. Na događajima će biti neophodno nošenje maski i držanje distance. Ukoliko dođe do promjena službenih mjera kriznog stožera sve informacije organizatori će objaviti na internetskoj stranici docekns.rs, na kojoj je i detaljan program Dočeka 7530.


Ulaznice po specijalnim, promotivnim cijenama, dostupne su online, gdje ih mogu nabaviti i svi zainteresirani izvan Srbije, kao i na gotovo 50 Gigstix prodajnih mjesta diljem Srbije. 


(Izvor: hrvatskarijec.rs)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!