Glas Hrvatske

09:24 / 06.06.2023.

Autor: Snježana Jurišić

Hrvatska umjetnica scenografkinja dječjeg mjuzikla u gradu Hemeru

Ankica Karačić

Ankica Karačić

Foto: ustupljena fotografija / Ankica Karačić

Drago nam je kada se naši umjetnici koji žive izvan RH uspješno integriraju i dobiju zasluženo mjesto u društvu, a svojim stvaralaštvom obogate život zajednice. Već smo pisali o obitelji Karačić i njihovom doprinosu razvoju umjetničkog okruženja u Njemačkoj, ali veseli kad se uvijek iznova otkrivaju novi stvaralački putovi i doprinosi. 

Tako je Ankica Karačić, naša istaknuta likovna umjetnica i pedagoginja iz Iserlohna, prihvatila izazov scenografskog umjetničkog izričaja i sudjelovala u realizaciji dječjeg mjuzikla "Graslowe" u organizaciji Glazbene škole Hemer. Dekoriranje bine, slikanje kulisa za svaku od scena inspiriralo je umjetnicu da se vrati u bezbrižno doba mladosti i da taj svijet svojim umjetničkim izričajem podijeli u ovom mjuziklu s mnogobrojnom hemerskom publikom. 

Graslowe, dječji mjuzikl

Graslowe, dječji mjuzikl

Foto: ustupljena fotografija / Ankica Karačić

Ono što je još više pridonijelo uzbuđenju je i nastup dviju unuka obitelji Karačić, Katarine i Helene, koje su polaznice ove glazbene škole. U tri izvedbe tijekom proteklog vikenda u dvorani SaurelandParka predstavu je vidjelo više od tisuću djece, a nedjeljna predstava bila je odigrana za odrasle zaljubljenike u glazbenu kulturu koji su gromoglasnim pljeskom nagradili sve izvođače.

unuke Karačić

unuke Karačić

Foto: ustupljena fotografija / Ankica Karačić

"Jedanaest glumica i pjevačica, kao i peteročlani bend uživo, vježbali su  dugi niz tjedana, kako bi svim obiteljima iz Hemera i okoline dali glazbeni vrhunac, kakav nije viđen u Hemeru", javljaju organizatori uz zahvalu svima koji su pomogli u ostvarenju ovoga projekta.

Ispunjeno gledalište

Ispunjeno gledalište

Foto: ustupljena fotografija / Ankica Karačić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!