Glas Hrvatske

14:48 / 18.07.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Hrvatska nastava Essen izdala novi broj časopisa "Školarac"

8. broj "Školarca"

8. broj "Školarca"

Foto: Matis / ustupljena fotografija

Iako se i ove školske godine nastava odvijala na daljinu, a učiteljice su se tek kratko vidjele uživo sa svojim učenicima, i učenici i roditelji bili su uporni, marljivo su slali zadaće i priloge za časopis. Tako je stigao i 8. broj školskoga časopisa "Školarac".

U novom broju možete vidjeti i pročitati što je učenike hrvatske nastave zaokupljalo ove školske godine, što su stvorili zajedno sa svojim učiteljicama i kako su razmišljali na svom materinskom hrvatskom jeziku.


Na 56 stranica nalaze se prilozi o likovnim natječajima na kojima su učenici sudjelovali, o dobrotvornoj akciji za stradalu u potresu I. OŠ Petrinja, o jeziku, hrvatskim legendama, godišnjim dobima, kulinarskim bogatstvima Hrvatske, tu su razmišljanja o nastavi na daljinu i mnoge druge teme iz svakodnevnog života, zanimljivi i zabavni sadržaji.


Urednice časopisa su ga učiteljice Hrvatske nastave Hessen-Saarland Nina Pavić Colić, Ivana Capek, Smiljana Veselić-Vučina, Lucija Šarčević, Valentina Jarček, Marta Kozina, Monika Šabić, Ivana Stjepić i Vlasta Morović.


(Fenix magazin)Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!