Glas Hrvatske

10:13 / 14.06.2021.

Autor: Slavica Štefić

"Hrvatska kroz vrijeme" u Tetovu

Izložba "Hrvatska kroz vrijeme" u Tetovu

Izložba "Hrvatska kroz vrijeme" u Tetovu

Foto: snimka zaslona/facebook HMD / HRT

U organizaciji Makedonsko-hrvatskog društva u Tetovu u predvorju Centra za kulturu " Iljo Anteski – Smok"  9. lipnja otvorena je likovna izložba  pod nazivom “Hrvatska kroz vrijeme”. Izložbu je otvorila Nives Tiganj, veleposlanica Republike Hrvatske u Makedoniji.


- Ugodno sam iznenađena kreacijama koje sam vidjela. Ne mogu vjerovati da su ovo crteži 11-godišnjaka i zaista svaka čast organizatoru i ideji. Izložba me dovela ovdje u Tetovo nakon ublažavanja mjera od pandemije koronavirusa. Makedonsko-hrvatska suradnja izvrsna je i u drugim kulturnim područjima, kao što je glazba”, rekla je veleposlanica Tiganj.

Autori radova su dvadeset polaznika višemjesečne likovne radionice koju je vodio Slavčo Maksimovski, a radili su s nekoliko tehnika poput akrila na kartonu, akvarela, tuša i olovke.

Na otvorenju izložbe bili su brojni istaknuti akademski slikari i fotografi, kulturni djelatnici, predstavnici javnog i političkog života, predstavnici Hrvatskog foruma, као i brojni članovi MHD-a te zaljubljenici u hrvatsku kulturu. Sudionike i goste izložbe  pozdravio je predsjednik MHD-a Goran Vidaček.

Događaj je izvedbom makedonske i hrvatske glazbe obogatio trio “Šerbet”, a podržao ga je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!