Glas Hrvatske

10:25 / 01.08.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Hrvatica iz Australije pomaže ljudima s posebnim potrebama

Danijela Prahović

Danijela Prahović

Foto: snimka zaslona / dijaspora.hr

Danijela Prahović iz Sydneya prije godinu dana otvorila je "InnerSparQ" - ured za pomoć ljudima s posebnim potrebama i invalidnošću. Sa svojim timom pomaže svima koji su rođeni s fizičkim ili psihičkim nedostacima, ili su tijekom života oboljeli. Njihovi pacijenti su stariji od 7, a mlađi od 65 godina.

- Država nam je dopustila da uživo radimo s muškarcima i ženama. Može se doći u naš ured ili mi dolazimo na lice mjesta – rekla je Danijela Prahović koja se ovim poslom bavi već 15 godina, piše dijaspora.hr.


- Jedan od naših tečajeva je npr. kako razgovarati s ljudima, kako otvoriti račun u banci i slično. Korisnici kada dođu kažu nam što trebaju i mi za njih napravimo poseban program, tečaj koji im treba. Mi smo, koliko znam, jedini takav hrvatski tim u Sydneyu i ima nas četvero: Adrijana, Tanja, Josip i ja. Svi govorimo i razumijemo hrvatski. Mogu nam se javiti i pacijenti koji nisu iz Sydneya – naglasila je Danijela, dodavši kako im je najvažniji cilj pomoć ljudima.


- Ako im mi ne možemo pomoći, rado ćemo ih savjetovati gdje i kako da potraže pomoć. Počeli smo polako, nastavljamo se razvijati i želimo uvijek pomagati svima onima koji nam se jave - zaključila je Danijela.


Australska država daje potporu do čak 100 tisuća dolara godišnje.


(Izvor: dijaspora.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!