Glas Hrvatske

12:10 / 16.03.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Hrvati u Münchenu prikupili više od 18 tisuća eura za pomoć Ukrajini

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Facebook / snimka zaslona

Franjevci Hrvatske katoličke župe München uputili su apel svim vjernicima svoje župe da se uključe u prikupljanje novčane pomoći za ratom pogođen narod u Ukrajini, kao i za prihvat izbjeglice koje već u velikom broju borave u Münchenu i cijeloj Njemačkoj. Dosad je prikupljeno 18.289,00 eura.

Tragom poziva nadbiskupije München Freising, ta hrvatska katolička župa organizirala je smještaj za 100 ukrajinskih izbjeglica u kapeli Blaženog Alojzija Stepinca u Hrvatskom domu u Münchenu.


Fratri su na nedjeljnim misama pozvali obitelji koje mogu ponuditi svoje smještajne prostore za izbjegle ratom pogođene Ukrajince da se prijave u župni ured.


Ukrajinskim izbjeglicama, koje borave na području Bavarske i nadbiskupije München Freising, sve inozemne misije preko Ukrajinske katoličke misije München već dostavljaju pakete pomoći u hrani i potrebnim namirnicama.


. Suosjećajući s braćom i sestrama u Ukrajini, želimo im iskazati kršćansku ljubav i solidarnost, pa pomoći i olakšati teško životno stanje u kojem se nalaze. Naša župa se odmah uključila u tu plemenitu akciju u iskazivanju pomoći svim ratom pogođenim ljudima. Prije tri desetljeća i mi Hrvati smo proživljavali ratne nevolje i bili sretni kada smo osjetili moralnu, materijalnu ili bilo koju drugu podršku. Zato je humano i blagoslovljeno što su kod svih europskih zemalja prognanici iz Ukrajine naišli na brojne Šimune Cirence, koji im pomažu nositi križ, kako bi preživjeli ratnu dramu koja je zahvatila njihovu zemlju - rekao je župnik fra Petar Klapež.


Svi koji žele sudjelovati u akciji, prilog mogu dostaviti u župni ured ili uplatiti na račun župe s naznakom “Pomoć za Ukrajinu!”

Liga Bank e.G, Fil. München

Erzd. München-Fr. w/Kroat.K.Gem. München

DE94 7509 0300 0002 0202 03

BIC: GENODEF1M05

S naznakom: Für die Kriegsopfer in Ukraine.


(IKA)


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!