Glas Hrvatske

07:34 / 03.11.2020.

Autor: Branimir Njikoš

HKD Napredak Mostar izdao slikovnicu "Mali pobjednik"

Foto: snimka zaslona/naslovnica

Foto: snimka zaslona/naslovnica

Foto: - / -

U suradnji s Humanitarnom udrugom Kolajna ljubavi, učenici i djelatnici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića osmislili su projekt koji obuhvaća izradu i izdavanje slikovnice Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo. Cjelokupan prihod od prodaje slikovnice namijenjen je potrebama prehrane i obrazovanja štićenika sirotišta Sv. Ante u Songei u Tanzaniji.

Slikovnicu su ilustrirali učenici s učiteljicom Sanjom Marić te Pero Marić. Profesorice Nikoleta Raič i Daliborka Martinović priču su prevele na engleski jezik, a prijevod na svahili uradio je fr. David Mhagama. Grafički ju je priredio Mario Brkljača.

Autorica priče je književnica za djecu i mlade, školska knjižničarka Milena Jukić Bandić, dok je urednica izdanja ravnateljica Daria Stojčić.

Pozivaju se svi ljude dobre volje da se pridruže i podrže projekt kupnjom jednog primjerka slikovnice za djecu štićenike sirotišta Sv. Ante u Songei u Tanzaniji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!