Glas Hrvatske

11:24 / 06.08.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Grlić Radman osudio prijetnje upućene Vuksanoviću

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman danas je osudio prijetnje upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori Adrianu Vuksanoviću.

Čelniku stranke hrvatske manjine u Crnoj Gori Adrianu Vuksanoviću, prijetnje su upućene u komentarima na portalu In4s, gdje piše da je "sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije trebalo pobiti i protjerati" te kako će on platiti među prvima i da mu "ne gine ražanj".


Gordan Grlić Radman je danas osudio te prijeteće poruke u razgovoru sa samim Vuksanovićem te s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimirom Dekovićem.

Ministrova poruka na Twitteru

Ministrova poruka na Twitteru

Foto: snimka zaslona / -

- Snažna potpora u nadi da će počinitelji biti pronađeni i sankcionirani. O svemu tome razgovarao sam s ministrom Đorđem Radulovićem – zaštita nacionalnih manjina okosnica je bilateralnih odnosa, te ih moramo štititi - napisao je hrvatski ministar Grlić Radman na Twitteru, referirajući se na crnogorskog šefa diplomacije.


Prijetnje Vuksanoviću napisane su pod tekstom u kojem on odgovara predsjedniku crnogorske skupštine Aleksi Bečiću koji je u četvrtak objavio da se "više nikad ne ponovi Oluja".


- Imamo potrebu Vas osloboditi svake vrste bojazni. Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno – redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombardira gradove diljem Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad - prenio je portal In4s riječi hrvatskog predstavnika.  


(Izvor: HINA)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!