Glas Hrvatske

15:51 / 31.05.2019.

Autor: Branimir Njikoš

Grlić Radman na dodjeli Karlove nagrade 2019. u Aachenu

Gordan Grlić Radman (Foto: screenshot  matica.hr)

Gordan Grlić Radman (Foto: screenshot matica.hr)

Foto: - / -

Hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić Radman nazočio je dodjeli nagrade koja je ove godine pripala glavnom tajniku UN-a Antóniu Guterresu.

Ovogodišnja Karlova nagrada (Karlspreis/The Charlemagne Prize), jedna od cijenjenijih europskih nagrada koja se dodjeljuje za promicanje europskoga jedinstva, uručena je glavnom tajniku UN-a Antóniu Guterresu

Na svečanosti u Aachenu, koju su pohodili brojni europski političari, bili su i hrvatski veleposlanik iz Berlina dr. Gordan Grlić Radman zajedno s generalnim konzulom RH u Düsseldorfu dr. Ivanom Bulićem. Odali su priznanje Guterresu kao "istinskom građaninu svijeta iz Portugala" na njegovoj borbi za multilateralizam i zaštitu klime.  

Hrvatski predstavnici iz Njemačke, na čelu s veleposlanikom Grlić Radmanom, tom su se prigodom sastali s tamošnjim gradonačelnikom Mauriceom Philippom u čijemu gradu živi brojna hrvatska zajednica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!