Glas Hrvatske

16:26 / 27.02.2022.

Autor: David Rey

Flavia Drpić kraljica karnevalske skupine

Flavia Drpić

Flavia Drpić

Foto: Flavia Drpić / osobna arhiva

Skupina Farsas iz Santa Cruz de la Sierre u Boliviji izabrala je Flaviju Drpić, Bolivijku hrvatskog podrijetla, za svoju kraljicu karnevala 2022. Godine.

Flavia Drpić, mlada Bolivijka hrvatskog podrijetla, studira nutricionizam na sveučilištu u Santa Cruz de la Sierri. Poznata je kao model, sudjelovala je u reality showu bolivijskog televizijskog kanala mreže PAT. Izvanredna je atletičarka, bolivijska prvakinja u atletici, koja je postigla najbolje rezultate u zemlji, a bavi se i gimnastikom.

Flavia Drpić

Flavia Drpić

Foto: Flavia Drpić / osobna arhiva

Flavia Drpić potječe iz obitelji koja ima mješavinu kultura. Njezina majka Brigitte Valdés Nattes je Bolivjka. Njezin otac Drago Drpić, Bolivijac, ima hrvatske korijene.


Njezin pradjed Drago Drpić Zapković stigao je u Boliviju 1920. godine. Nastanio se u nekoliko gradova u zemlji: u Potosíju, Sucreu i konačno u Cochabambi, gradu gdje počiva u miru na Hrvatskom groblju. Imao je 9 djece, 5 djevojčica i 4 dječaka.


Njezin djed Alberto Tito Drpić bio je drugi sin, oženio se s Hortencijom Prieto. Imao je 6 djece, 3 dječaka i 3 djevojčice.


Njezin otac Drago Drpić najstariji je od dječaka, oženio se Brigitte Valdés. Par ima 4 djece.


Flavija je najmlađa. Radi kao model, na Rivieri Mayi snimila je videospot za bolivijsku glazbenu grupu poznatu kao “Abanda Sombra”. 

Flavia s obitelji

Flavia s obitelji

Foto: Flavia Drpić / osobna arhiva

Njezina krunidba održana je u četvrtak, 17. veljače.


U tom je događaju kraljica Flavia izrazila je svu svoju radost sa svojom skupinom i kraljicom karnevala Santa Cruz de la Sierre Dayanom Molina.


Flavia, kraljica skupine Farsas, rado je sudjelovala u raznim događajima Udruge karnevalskih skupina, vrlo sretna što može podijeliti s udrugama svog grada Santa Cruz de la Sierra


Sudjelovala je u krunidbama kraljica raznih skupina, krunidbi kraljice karnevala Santa Cruza te u mnogim aktivnostima veselja Santa Cruza.

Flavia Drpić upućuje srdačne pozdrave Glasu Hrvatske.


- Dragi prijatelji, ja sam kraljica karnevalske grupe Farsas. Zahvaljujem Davidu Reyu na ovom članku. Želim poslati veliki poljubac cijeloj hrvatskoj zajednici, budući da sam Bolivijka Hrvatica, pola Hrvatica, pola Bolivijka. Zahvalna sam na korijenima iz kojih dolazim. Veliki poljubac portalu Glasa Hrvatske - zaključuje Flavia Drpić, Bolivijka hrvatskih korijena, kraljica karnevalske skupine Farsas 2022. u Santa Cruz de la Sierri u Boliviji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!