Glas Hrvatske

18:00 / 24.07.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Festival zlevanke, vina i tambure

S Festivala zlevanke, vina i tambure

S Festivala zlevanke, vina i tambure

Foto: snimka zaslona/facebook / -

Tradicionalni Festival zlevanke, vina i tambure u Sumartonu, održan je 16. srpnja. Nakon dvije godine izostanka zbog pandemije Festival je opet  bila prigoda da se Hrvati s jedne i druge strane okupe i druže se uz izvrsno vino, jelo i dobru glazbu.

Među mnogobrojnih posjetitelja Festival su uveličali sa svojom nazočnošću i predstavnici hrvatske diplomacije, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike  Hrvatske dr. Mladen Andrlić koji je otvorio priredbu, počasni konzul Republike Hrvatske u Velikoj Kaniži dr. Atila Kos te dužnosnici regije, parlamentarni zastupnik Péter Cseresnyés i zamjenik predsjednika Skupštine Zalske županije Csaba Bene te predstavnici raznih vinskih udruga. 


Načelnik Sumartona József Mihovics je naglasio da Festival organiziran u punom sjaju znači da ni pandemija nije uspjela olabaviti sumartonsku zajednicu koja i ovaj put mnogo truda ulagala da pristigli gosti osjećaju se izvrsno. 


Na priredbi su nastupale mnoge kulturne udruge i tamburaški sastavi s jedne i druge strane granice (KUD Goričan, KUD Strmec, Tamburaški sastav „Biseri” iz Varaždina, TS Sumartonski lepi dečki, KUD Pántlika, Pjevači „ Battai Muslinca Dalárda”, Band „Kocsmazaj”, a na kraju programa je održan koncert poznatog hrvatskog pjevača Vlade Kalembera i zabava uz Play Band.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!