Glas Hrvatske

14:04 / 09.05.2019.

Autor: Branimir Njikoš

Dubrovački "paviljon" na venecijanskom bijenalu

Foto: screenshot la_Biennale Twitter

Foto: screenshot la_Biennale Twitter

Foto: - / -

Danas u 17 sati otvara se izložba "Mjesto isprekidanih odlazaka" dubrovačkih umjetnika Marijane Pende, Slavena Tolja i Izvora Pende.

Riječ je o najvećem međunarodnom umjetničkom projektu grada Dubrovnika koji će se nastaviti i nakon Bijenala potpisivanjem sporazuma o kulturnoj suradnji "Venecija + Dubrovnik". Njime će potaknuti kulturnu suradnju dubrovačkih i venecijanskih umjetnika. 

Najvažnija revija moderne umjetnosti

Jučer je otvorenjem izložbe multimedijalnog umjetnika Igora Grubića "Tragovi nestajanja (u tri čina)" svečano otvoren Hrvatski paviljon na Venecijanskom bijenalu, najvažnijoj reviji suvremene umjetnosti u svijetu koja ove godine uključuje 90 nacionalnih paviljona.  

Foto: screenshot la_Biennale Twitter 

Foto: screenshot la_Biennale Twitter 

Foto: - / -

- Izložba Igora Grubića ne samo da je izvrstan odgovor na temu ovogodišnjeg Bijenala, a to je 'May You Live in Interesting Times', već je ona i pravovremena i relevantna poruka u ovim turbulentnim vremenima kada Europa živi u tranziciji i ne zna se kamo će nas ta tranzicija odvesti - rekla je otvarajući paviljon ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

"May You Live in Interesting Times"

Hrvatski paviljon proteže se na 300 četvornih metara nekadašnje stolarske radionice u prostoru palače iz 16. stoljeća u Calle della Regina, u neposrednoj blizini Fondazione Prada. 

Venecijanski bijenale 2019. održava se od 11. svibnja do 24. studenog pod ravnanjem umjetničkog direktora Ralpha Rugoffa i s nazivom "May You Live in Interesting Times".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!