Glas Hrvatske

09:01 / 17.07.2022.

Autor: Glas Hrvatske

DSHV obilježio 32 godine postojanja

DSHV

DSHV

Foto: snimka zaslona / facebook

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) najstarija je i danas jedina aktivna stranka hrvatske manjine u Srbiji o čijoj važnosti govori uključivanje u dijalog o formiranju nove srbijanske vlade, poručio je u petak na proslavi 32. obljetnice stranke njezin predsjednik Tomislav Žigmanov u Subotici.

- Hoćemo biti dionici u politikama koje će voditi Srbiju u europske integracije, naveo je među ostalim čelnik DSHV-a. Izrazio je želju za daljnjim integriranjem hrvatske manjine u srbijansko društvo i razvojem hrvatsko-srpskih odnosa.


Dodao je da je osvajanje zastupničkog mandata u Skupštini Srbije važno političko postignuće, da je ono pozitivno vrednovano i „otvara nove perspektive Hrvatima u Srbiji“.


U tome kontekstu Žigmanov je istaknuo kako je DSHV od osnutka bio i danas je „najvažniji stožer politički angažiranih Hrvata u Srbiji te njihov najutjecajniji čimbenik.


Naveo je kako ni jedna institucija hrvatske manjine - Hrvatsko nacionalno vijeće, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Novinsko izdavačka ustanova „Hrvatska riječ“ - ne bi bila izgrađena da nije bilo političkog djelovanja DSHV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!