Glas Hrvatske

10:15 / 31.05.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Dan državnosti RH obilježen u Kaliforniji

Prosdlava Dana državnosti u San Pedru

Prosdlava Dana državnosti u San Pedru

Foto: Nada Pritišanec Matulić / ustupljena fotografija

Nakon duge dvije godine nestrpljivog čekanja zbog pandemije, u San Pedru u Kaliforniji, uz brojne Hrvate i njihove goste održan je produženi vikend proslave Dana Državnosti Republike Hrvatske. U tome gradu živi više od 35 tisuća Hrvata i njihovih potomaka.

Prvog dana proslave upriličena su sportska nadmetanja u malom nogometu za djecu i odrasle. Pobjednici ovogodišnjeg malonogometnog turnira su ekipa NK Adriatic.

Svečanost proslave Dana državnosti otvorila je Generalna konzulica Hrvatskog konzulata u Los Angelesu Renee Pea. Prisutnima se zatim obratio i predsjednik Hrvatsko-američkog doma Frane Jerković.


U sklopu proslave održano je i natjecanje pod pokroviteljstvom Hrvatsko-američkog doma "Creativity Scholarship Contest for Celebrating Croatian Culture". Pobjednici su Katija Barić, Kyle Barić i Madison Purves

Kolo grupa sv. Ante pod vodstvom Heidi Granić uveličala je proslavu spletom plesova Hrvata iz Boke kotorske.


Brojni gosti i Hrvati San Pedra oduševljeno su ih pozdravili. Poslije nastupa članovi Kolo grupe zaplesali su uz grupu Samoana, Petru i DJ Luku s domaćinima i gostima pjevajući hrvatske pjesme do dugo u noć.


(Nada Pritišanec Matulić)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!