Glas Hrvatske

08:45 / 08.07.2021.

Autor: Klara Špančić

Croatisada u Velikom Borištofu

Večer na Croatisadi.

Večer na Croatisadi.

Foto: HMI / HRT

Kuulturna udruga ''Kuga'' u Velikom Borištofu nakon godinu dana stanke održala je svoj tradicionalni festival Croatisada. Na festivalu, koji je okupio više od 500 gostiju, nastupili su mnogi glazbenici tradicionalne i moderne glazbe. Ovo je prvo dvodnevno događanje koje se nakon ograničenja zbog pandemije koronavirusa moglo održati u gotovo normalnim uvjetima. 


- Sretni smo da smo to ove godine mogli omogućiti. Pretprodaja je pokazala koliko su ljudi željni kulturnih događanja i susreta. Organizacija priredbe je bila teža nego prije dvije godine, jer još nisu bili poznati uvjeti u kojima će se održati - kazao  je predsjednik udruge Kuga, Manuel Bintinger.


Oko 50 volontera cijeli tjedan pomoglo je kako bi se sve odvijalo bez poteškoća. 


Na ovogodišnjoj Croatisadi nastupili su poznati glazbenici iz Austrije poput gitarista Harri Stojke i Vodoo Jürgensa. Da je višejezičnost na Croatisadi važna, pokazuju i glazbenici koji su nastupili na hrvatskom jeziku. 


Tako je grupa Die Kardinalschnitten, specijalizirana za bečke pjesme, tijekom svoga koncerta, polovinu glazbenog programa izvela na hrvatskom jeziku. Croatisada se nastavila u subotu nastupom grupa Vodoo Jürgens, Gewürztraminer, Techno vikings i Nici Vincente& The Road Runners.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!