Glas Hrvatske

09:43 / 12.03.2023.

Autor: Slavica Štefić

Svečana dodjela nagrada na Croatiadi u Pečuhu

Zajednička fotografija nagrađenih

Zajednička fotografija nagrađenih

Foto: snimka zaslona/facebook / .

U auli škole Miroslava Krleže u Pečuhu otvorena je izložba "Što je sreća" nagrađenih dječjih radova. Natjecanje i izložbu su organizirale Hrvatska državna samouprava i Hrvatska škola Miroslava Krleže u projektu CROATIADA.

Izložbu je otvorila je zamjenica predsjednika HDS-a Angela Šokac Marković


Učenicama su nagrade uručili predsjednik HDS-a Ivan Gugan i referentica HDS-a Eva Molnar Muić.


Ove godine na natjecanje je pristiglo ukupno 143 rada. Radovi su se ocjenjivali u nekoliko kategorija. U kategoriji vrtića pristigla su 22 rada od čega 9 radova iz budimpeštanskog HOŠIG-a, jedan rad iz mohačkog vrtića Eötvös, 7 radova iz vrtića Miroslava Krleže i pet radova iz santovačkog vrtića (HOŠUD).


U kategoriji dvojezičnih škola pristiglo je ukupno 49 radova. Od čega iz budimpeštanskog HOŠIG-a 22 rada, iz santovačke škole 12 radova, iz pečuške škole sedam radova i iz petrovoselske škole 8 radova.


U kategoriji škola s predmetnom nastavom ukupno su poslana 72 rada. Iz salantske škole 4 rada, lukoviške škole 21 rad, tukuljske škole 28 radova, keresturske škole 10 radova, iz serdahelske škole 5 radova, iz garske škole 3 rada, iz Kalače 1 rad.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!