Glas Hrvatske

13:04 / 22.11.2022.

Autor: Glas Hrvatske

CRO Akademija u Sjevernoj Makedoniji

CRO Akademija logo

CRO Akademija logo

Foto: CRO Akademija / snimka zaslona

U organizaciji Hrvatskog foruma iz Sjeverne Makedonije ove se godine prvi put održava “CRO Akademija” u toj zemlji - još jedan model uključivanja, edukacije i povezivanja mladih Hrvata. Hrvatski Forum objavljuje JAVNI POZIV za prijam polaznika Akademije koja će se održati od 25. do 27. studenog na Popovoj Šapci.

Kroz različite aktivnosti, predavanja i radionice, polaznici Akademije imat će priliku upoznati i informirati se o temama vezanim uz hrvatsku kulturu, povijest, jezik, pravo i prirodu. Kroz interaktivne aktivnosti sudionici će imati priliku upoznati se sa specifičnim temama vezanim uz Hrvatsku. Predavači na Akademiji su iskusni stručnjaci i predavači iz više područja.


Cilj Akademije je međusobno upoznavanje mladih iz više gradova, njihovo povezivanje i interakcija, a kroz sadržaje i materijale vezane uz Hrvatsku.


Sudionicima Akademije bit će detaljnije predstavljene dvije hrvatske elektroničke platforme u Makedoniji: Arhiv Hrvata u Makedoniji i Croatica.


Pravo sudjelovanja na Akademiji imaju osobe od 16 do 30 godina. Broj sudionika je ograničen, a broj sudionika izvan Makedonije je 5 sudionika.


Akademiju financijski podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.


(Marko Vidaček)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!