Glas Hrvatske

18:26 / 12.09.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Cincinnati u znaku Hrvata

Posjetitelji 22. Festivala umjetnosti i vina

Posjetitelji 22. Festivala umjetnosti i vina

Foto: snimka zaslona / dijaspora.hr

U Cincinnatiju se ovaj vikend održava 22. Festival umjetnosti i vina, događaj koji posjećuju brojni Hrvati iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Nakon što prošle godine zbog koronavirusa nije mogao biti održan, festival je u petak imao odlično otvorenje i tražilo se mjesto više. Događaj je to koji tijekom tri dana privuče oko 20 tisuća ljudi.

Plakat festivala (kolaž)

Plakat festivala (kolaž)

Foto: Snimka zaslona / dijaspora.hr

Organizator “Vinoklet vinarija”, smještena na 25 hektara zemljišta, može se pohvaliti s 15 tisuća trsova, 12 vrsta vina te s 500 sjedećih mjesta u restoranu. Godišnje proizvede oko 250 tisuća litara vina. Njihove butelje prodaju se u stotinama trgovina diljem Ohija, a dobile su isto toliko raznih nagrada i priznanja.

Vlasnik Vinokleta je 87-godišnji Krešo Mikulić iz Hercegovine, inače poznati inženjer koji je sudjelovao u izradi Black Hawk helikoptera i B-1 bombardera te testiranju motora za bolide Formule 1.


Festival završava danas.


(izvor: dijaspora.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!