Glas Hrvatske

12:47 / 31.08.2019.

Autor: Branimir Njikoš

Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini

Foto: Branko Ištvančić

Foto: Branko Ištvančić

Foto: - / -

Ovogodišnji Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini počinje projekcijom dokumentarnog filma Dužijanca redatelja Branka Ištvančića na Etno salašu Balažević u Tavankutu u nedjelju, 1. rujna u 20 sati, u povodu Dana Grada Subotice. Ulaz je besplatan.

Film u trajanju od 50 minuta donosi priču o nastanku Dužijance, njenom razvitku, opstanku i organiziranju kao obiteljske proslave i kao javne crkvene i gradske manifestacije. Sve važne događaje Dužijance – blagoslov žita, natjecanje risara i središnje proslave – snimao je HRT tijekom 2018., pod redateljskom palicom Branka Ištvančića

Foto: Branko Ištvančić

Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini održava se u organizaciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba u partnerstvu sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, u suradnji s HKPD-om Matija Gubec iz Tavankuta i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Društva hrvatskih redatelja i Ministarstva vanjskih poslova RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!